Sidor

tisdag 12 februari 2019

Trevliga Rapporter

Flera av bolagen i min portfölj har kommit med bra rapporter vilket är glädjande, och dagens höjdare va Tethys oil och Kvaerner.
Tethys var bättre än väntat och guidningen för framtiden var även den positiv, utdelning på 2kr och extrautdelning på 6kr är inte fel alls. Kvaerner kom även de med en rapport i övre skiktet av förväntat och orderingången är god, guidningen framöver är god och inga moln i horisonten låter mycket bra.
Att de sen föreslår att återuppta utdelningen ger inga sömnlösa nätter, blir ca 8% på dagens startkurs så en gissning är väl att vi kommer hamna en bit till upp kursmässigt.

Även Nyfosa kom med en bra rapport idag, givet att de är ett nytt bolag utdelat från Hemfosa så finns inte historik som är rättvisande, bolaget guidar om att de ser bra ut framöver och man investerar vinsten i att växa istället för att dela ut, de kan jag leva med, då styrelsen är synnerligen kompetent med Bengt Kjell och Jens Engvall kommer de bli en bra långliggare som lär växa bra framöver.

Ser vi framåt så känns de oklart hur börsen ska gå, med de siffror som presenteras verkar inte Nordamerika speciellt färdiga för lågkonjunktur och löser sig handelsoros eländet så tror jag att vi kan hålla emot till våren/sommaren innan det blir alltför mycket turbolens.
Men samtidigt känns uppgången som varit lite väl bra och man vet aldrig vad som kan trigga ett ryck åt endera hållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar