Sidor

måndag 25 februari 2019

Byte i månads

Harvest Capital kom med rapport smo var sådär, sämre marknadsförutsättningar, svårt att hitta bra business och sänkt utdelning, detta gjorde att de lämnar månadsutdelningsportföljen.
Håller på att leta ersättare men de ser onekligen lite oroande ut på marknaden.
Men då jag inte ska ha någon likvid i den portföljen så blir de fortsatta investeringar i bolag varje månad.

Månadens spartusenlapp lades in på Great Elm Capital och Utdelningen återinvesterades i Apple Hospitality REIT, tycker de fortfarande är prisvärda och de har all möjlighet gå bra även om de krisar i Hotel branschen i stort.


Kunde inte låta bli att som så många andra köpa Swedbank förra veckan, blev ett litet spekulationsköp då jag anser stormen i ett vattenglas är påtaglig. De har säkert inte gjort rätt, men utredningar o.s.v lär inte gå på en vecka och ser man till skriverierna mot Nordea så las de mesta ner för de var för långt tillbaks och brott kunde inte styrkas. Då lär de nog hinna gå upp till utdelnngen kommer och antingen väntar jag in den eller så säljer jag innan.

Kraft Heinz gjorde ett stort hål i många sparplånböcker när utdelningen sänktes, framtiden målades grå och nedskrivningar tyngde extra, visar att inte ens Buffet är immun mot att felvärdera bolag, bra att tänka på om man närmar sig hybris när nästan allt gått upp.

Får lägga till att de troligen blir som ersättning för Harvest Capital Exchange Income Corp, sysslar med produkter kring flyg och transport som servicedelar och tillverkning.
Djupdykning i bolaget visar på stabilitet och bra intjäning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar